Turqia do të mbështesë teatrot me pothuajse 2 milionë dollarë mes pandemisë COVID-19

Sipas njoftimit nga ministria turke, paketat mbështetëse këtë sezon janë thirrur për tre herë e gjysmë krahasuar me sezonet e viteve 2018 dhe 2019

Ministria e Kulturës dhe Turizmit e Turqisë në vitin 2021 do të mbështesë me rreth 2 milionë dollarë teatrot, sektorin më të prekur nga pandemia e koronavirusin të ri (COVID-19), transmeton Anadolu Agency (AA).

Sipas njoftimit nga ministria turke, paketat mbështetëse këtë sezon janë thirrur për tre herë e gjysmë krahasuar me sezonet e viteve 2018 dhe 2019.

Ministria njoftoi se paketa mbështetëse do të zgjerohet në 451 teatro private.

Në vitet 2019 dhe 2020, teatrot private pranuar mbështetje në vlerë rreth 6.1 milionë lira turke (rreth 820 mijë dollarë).

Kategoritë
BotaLajme