“Turqia do të presë dy herë më shumë turistë në vitin 2021”

“Vendi pritet të presë 34 milionë vizitorë të huaj këtë vit”, tha për AA zëvendës-ministri i Kulturës dhe Turizmit, Nadir Alpaslan.

Numri i të huajve që vizitojnë Turqinë do të dyfishohet në vitin 2021 krahasuar me vitin e kaluar, raporton Anadolu Agency (AA).

“Vendi pritet të presë 34 milionë vizitorë të huaj këtë vit”, tha për AA zëvendës-ministri i Kulturës dhe Turizmit, Nadir Alpaslan.

Në vazhdën e pandemisë së koronavirusit të ri (COVID-19), Turqia prezantoi programin e saj të Certifikimit të Turizmit të Sigurt, i cili, sipas Alpaslan, i dha asaj një epërsi mbi vendet e Evropës Jugore.

Sektori i turizmit i Turqisë ka pasur një vit të jashtëzakonshëm në vitin 2019, duke mirëpritur 52 milionë turistë dhe duke fituar rreth 35 miliardë dollarë, tha ai.

“Ndonëse priste të ardhura prej 40 miliardë dollarë vitin e kaluar, sektori i turizmit ishte një nga sektorët më të prekur nga pandemia”, theksoi Alpaslan.

Në vitin 2020, sektori i turizmit turk mbylli vitin me një humbje prej 65 për qind.

Ai tha se efektet e pandemisë vazhdojnë në vitin 2021, megjithëse të gjitha masat e nevojshme janë marrë në Turqi për të ofruar sigurinë e vizitorëve të huaj.

Masat për të frenuar përhapjen e COVID-19, të tilla si bllokimet dhe ndalimet e udhëtimit, prekën disa aktivitete ekonomike në të gjithë botën, veçanërisht turizmin, sektorët e udhëtimit dhe të prodhimit.

Kategoritë
BotaLajme