Turqia kreu të Premten shtatë operacione të ndara në Detin Egje për të shpëtuar 231 azilkërkues që u përpoqën të arrinin në Evropë me anije gome.

Komanda e Rojës Bregdetare Turke tha se azilkërkuesit e shpëtuar ishin tërhequr përsëri në ujërat territoriale të Turqisë nga Greqia përpara se të shpëtoheshin nga provincat e Izmirit, Balikesir dhe Canakkale transmeton Gazeta e Re.

Turqia është një nga vendet kryesore të tranzitit për migrantët që ikin nga lufta dhe varfëria në Lindjen e Mesme dhe kombet afrikane.

Në vitin 2016, Ankara nënshkroi një marrëveshje me Evropianin, sipas të cilit blloku i pagoi Turqisë mbi 6 miliard dollarë në këmbim të përpjekjeve të kësaj të fundit për të kufizuar fluksin e migrantëve.

Megjithatë, vitin e kaluar, Turqia futi një ndalim mbi kthimin e migrantëve kërkesat e azilit të të cilëve u refuzuan në Greqi./Gazeta e Re.

Kategoritë
BotaLajme