“Turqia mbështet zhvillimin e Afrikës me bashkëpunimin e orientuar tek njerëzit”

Të diplomuarit që kanë përfituar nga programi i Bursave të Turqisë bëhen ambasadorë vullnetarë të Turqisë në vendet e tyre, tha kreu i YTB-s.

Turqia ka dhënë kontribute të rëndësishme në zhvillimin e kontinentit afrikan me qasjen e saj të orientuar nga njerëzit në vitet e fundit, tha kreu i Presidencës së Turqve Jashtë Vendit dhe Komuniteteve Mike (YTB), Abdullah Eren.

“Ne kemi Shoqatat e të Diplomuarve në Turqi në pjesë të ndryshme të kontinentit afrikan, nga Mali në Kenia, nga Senegali në Somali. Këto shoqata veprojnë si ambasada vullnetare të Turqisë dhe të diplomuarit si ambasadorë vullnetarë të Turqisë”, tha Eren për Anadolu Agency (AA) përpara turneut të ardhshëm të presidentit turk Recep Tayyip Erdoğan në Afrikë.

Erdoğan do të vizitojë Angolën, Togon dhe Nigerinë si pjesë e vizitës së tij në Afrikë që fillon të dielën.

Duke vënë në dukje se Turqia ofron mbështetje financiare për studentët e suksesshëm nga vendet afrikane përmes programit të saj të bursave, Eren tha: “Këta studentë veprojnë si urë lidhëse midis Turqisë dhe vendeve të tyre, dhe gjithashtu ndihmojnë zhvillimin e vendeve të tyre pas diplomimit”.

Bursat e Turqisë (Türkiye Bursları) janë një program bursash me aplikime nga numri më i madh i vendeve në botë, dhe kjo e vendos atë ndër programet më të shquara të bursave në botë.

Eren tha se ata kanë ndërmarrë hapa konkretë në shumë fusha për të forcuar marrëdhëniet midis Turqisë dhe Afrikës, dhe kujtoi se aktivitetet e trajnimit mediatik kryhen në bashkëpunim me AA dhe transmetuesin turk TRT me qëllim zhvillimin e bashkëpunimit mediatik midis dy palëve.

Kategoritë
BotaLajme