Turqia priti 1.3 milionë turistë të huaj në janar

Stambolli, qyteti më i madh i Turqisë për nga numri i banorëve dhe destinacioni kryesor turistik, tërhoqi rreth 62 për qind të të gjithë vizitorëve të huaj ose 791.578 këtë janar.

Numri i të huajve që vizituan Turqinë ka arritur në rreth 1.3 milionë në janar, bëri të ditur Ministria e Kulturës dhe Turizmit e këtij vendi.

Megjithë postimin e një rritjeje prej 151 për qind në nivel vjetor viti, shifra është 28 për qind më pak se nga janari 2020, përpara se të vendoseshin kufizimet e lidhura me COVID-19 në mbarë botën, treguan të dhënat e ministrisë.

Stambolli, qyteti më i madh i Turqisë për nga numri i banorëve dhe destinacioni kryesor turistik, tërhoqi rreth 62 për qind të të gjithë vizitorëve të huaj ose 791.578 këtë janar.

U pasua nga Edirne në veriperëndim të Turqisë, e cila kufizohet me Bullgarinë dhe Greqinë dhe qyteti turistik mesdhetar i Antalyas me 148.016 dhe 117.801 vizitorë të huaj.

Rusët kryesuan listën e vizitorëve sipas vendeve me 134.215, të ndjekur nga bullgarët me 109.971, iranianët me 106.957.

Kategoritë
BotaLajme