Turqia synon të ndërtojë marrëdhënie më të rafinuara dhe më të forta me Uzbekistanin

Drejtori i Drejtorisë së Komunikimeve të Presidencës Fahrettin Altun tha se ata synojnë të ndërtojnë marrëdhënie më të rafinuara dhe më të forta midis Türkiye-s dhe Uzbekistanit mbi baza të forta.

Drejtori i Drejtorisë së Komunikimeve të Presidencës Fahrettin Altun tha se ata synojnë të ndërtojnë marrëdhënie më të rafinuara dhe më të forta midis Türkiye-s dhe Uzbekistanit mbi baza të forta.

Altun shkroi një artikull për gazetën “People’s Word” të Uzbekistanit.

Duke theksuar se marrëdhëniet politike dhe ekonomike midis Türkiye-s dhe Uzbekistanit janë zhvilluar me shpejtësi vitet e fundit, Altun tha se ata e konsiderojnë Uzbekistanin një nga miqtë kryesorë të Türkiye-s.

Pasi theksoi se ndërtimi i lidhjeve të forta kulturore midis Uzbekistanit dhe Türkiye-s mbi një bazë të përbashkët kulturore është mënyra më e lehtë dhe më e garantuar për të ndërtuar marrëdhënie miqësore, Altun vuri në dukje se Presidenti Recep Tayyip Erdogan i kushton rëndësi të veçantë marrëdhënieve me Uzbekistanin dhe se Türkiye është e hapur për të gjitha llojet e bashkëpunim në këtë drejtim.

Altun tha se çdo vend duhet të ketë miq të vërtetë, ndërsa vijoi me këto fjalë: ” Türkiye dhe Uzbekistani janë dy vende që do të qetësojnë njëri-tjetrin në një kohë të tillë. Uzbekistani, i cili shkëlqen si një simbol i stabilitetit në Azinë Qendrore, është një vend mik dhe vëlla i besueshëm për Türkiye-n. Dua të theksoj se ne e konsiderojmë stabilitetin politik, sovranitetin dhe sigurinë e Uzbekistanit po aq të shenjtë sa të Türkiye-s. Ne duam ta mbajmë gjithmonë të ngrohtë miqësinë tonë me vëllezërit tanë uzbekë.”

Kreu i Komunikimeve të Presidencës vuri në dukje se synojnë të ndërtojnë marrëdhënie më të rafinuar dhe më të fortë mbi një bazë të fortë midis Türkiye-s dhe Uzbekistanit.

“Për këtë, është e nevojshme të hapen dyert e komunikimit dhe ndërveprimit të drejtpërdrejtë deri në fund. Zëri i Uzbekistanit duhet të dëgjohet nga Türkiye dhe zëri i Türkiye-s duhet të dëgjohet pa ndërmjetës nga Uzbekistani. Dialogu ynë duhet të vendoset në një formë të marrëdhënieve komunitet me komunitet përtej marrëdhënies shtet me shtet”, bëri të ditur Altun.

Kategoritë
BotaLajme