Ujkani: Kosova bën mirë që nuk rreshtohet kah “Ballkani i Hapur”

Emrush Ujkani, Drejtor Ekzekutiv i Këshillit të Investitorëve Evropianë, ka thënë se projekti i riemëruar këtë të enjte për bashkëpunim rajonal “Ballkani i Hapur”, duhet qartësuar më tepër para se Kosova që marrë vendim për t’u bërë pjesë e tij.

“Mosprezenca e Kosova shpjegon këtë akt që është arrit mes tri shteteve të Ballkanit Perëndimor, Serbisë, Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë. A ka pasë dhe a ka nevojë të kristalizohet më tepër ky proces, mendoj se po. Kosovës nuk i njihet subjektiviteti nga njëri prej palëve dhe si do të përfaqësohemi në atë drejtim?”, është shprehur Ujkani, njofton Klan Kosova.

“Ka pretendim territorial dhe nuk e di si mund të jemi palë të barabarta. Kosova bën mirë që nuk rreshtohet në këtë grupim për arsye se ka nevojë që projekti duhet qenë më i qartë dhe se duhet qartësuar se me çfarë subjektiviteti merr pjesë Kosova”.

Ujkani ka thënë se Kosova nuk ka dhënë shembuj të shmangies nga inciativat rajonale.

Kategoritë
LajmeVendi