Ushtarët që luftojnë në vijën e frontit në Ukrainë nuk janë rusë

Sipas listave të zbuluara të trupave ruse që mbërrijnë në Ukrainë shumica e tyre janë Buryatia, Yakutia, Bashkortostan, Tatarë dhe Mongolë më shumë se sllavët . Sllavët më shpesh komandojnë trupat në gradë. Anna Krasulina nga opozita bjelloruse gjithashtu pohoi se shumica e çeçenëve gjenden në morg

Sipas mediave ukrainase, duke marrë parasysh numrin e personelit aktiv të ushtrisë ruse në detyrë, thuhet se më shumë se 10 për qind e ushtrisë aktualisht ndodhet në tokën ukrainase.

Sipas listës së zbuluar prej 120,000 njësive të ushtrisë, në terren, përveç sllavëve, ka dhjetëra elementë etnikë. Thuhet se ushtarët që luftojnë kundër Ukrainës përbëhen nga elementë etnikë që jetojnë në Rusi si Buryatia, Yakutia, Bashkortostan, Tatar dhe Mongol, ndërsa oficerët që kryejnë operacionet në Ukrainë janë sllavë.

Anna Krasulina nga opozita bjelloruse tha se të gjitha morgjet në vend ishin plot dhe se këta njerëz ishin kryesisht çeçenë. Krasulina pohoi se Rusia kishte udhëzuar që trupat të ruheshin në Çeçeni në mënyrë që të mos diheshin humbjet e tyre reale./gazetaere

Kategoritë
BotaLajme