Varrezat masive për viktimat civile në Ukrainë

Civilët që humbën jetën në sulmet ruse në Ukrainë janë varrosur në varreza masive.

Kanë kaluar 20 ditë në luftën që filloi me sulmet e Rusisë në Ukrainë.

Ndërkohë që konfliktet e dhunshme vazhduan në territorin e Ukrainës, civilët ishin më të prekurit nga kjo dhunë.

Ndërsa miliona civilë u arratisën në vendet fqinje për të shpëtuar jetën e tyre, qindra civilë që nuk ishin aq me fat vdiqën për shkak të konfliktit.

Sipas shifrave të dhëna nga Komisioneri i Lartë i Kombeve të Bashkuara (OKB) për të Drejtat e Njeriut, 636 civilë, 46 prej të cilëve fëmijë, humbën jetën nga 24 shkurti, kur nisën sulmet ruse, dhe më 13 mars, në Ukrainë.

OKB-ja tërhoqi vëmendjen për faktin se numri i civilëve që humbën jetën mund të jetë më i lartë, pasi informacionet nga qytete si Kharkiv dhe Mariupol, ku vazhdojnë konfliktet në Ukrainë, vonohen.

Në deklaratë thuhet se numri i të lënduarve është 1125.

Sipas të dhënave të OKB-së, sipas autoriteteve ukrainase, këto shifra arrijnë në 10 mijë.

Kategoritë
BotaLajme