Vazhdojnë aplikimet për garën më të madhe të Aviacionit, Hapësirës dhe Teknologjisë – TEKNOFEST

TEKNOFEST 2021, Festivali më i madh i Aviacioni, Hapësira dhe Teknologjia në Turqi e cila veprimtarinë e saj për herë të parë ka filluar në janar të vitit 2017 vetëm për tre vjet ka arritur të jetë aktiviteti më i mirë i aviacionit dhe teknologjisë jo vetëm në Turqi, por edhe në botë, njofton Gazeta e Re.

TEKNOFEST e cila këto 3 vite te fundit organizohet nën patronatin e Ministrisë së Industrisë dhe Teknologjisë së Republikës së Turqisë nga Fondacioni T3, (T3 Vakfı). Sikurse në vitet e kaluara edhe sivjet ky festival përgatitet të pranoj projekte dhe nga vendet të ndryshme të botës duke përshirë edhe Kosovën. Festivali i cili do te mbahet ndërmjet datave 21-26 Shtator 2021 në Stamboll, ka filluar te pranoj aplikimet online.

Afati i  fundit aplikimit për Garat e Teknologjisë është 28 shkurt 2021, në të cilën janë  përfshirë shumë fusha të ndryshme nga Inteligjenca Artificiale deri te Makina Fluturuese, nga Sistemet Autonome deri tek Teknologjitë Hapësinore me çmime më shumë se 5 milion TRY. Ndryshe, Garat përbëhen prej 35 kategori nga aviacioni në automobil, nga AI deri tek simulimet, dhe nga
Automjetet Autonome Nënujore deri tek Automjetet Ajrore pa pilot dhe më shumë.

Garat që do të zhvillohen në fushën e TEKNOFEST 202100 janë si më poshtë:

 Garat për Ekipet e Nivelit të Shkollës Fillore:
 Teknologjia për Garëne Njerëzimit
 Garat e Teknologjive Arsimore
 Garat e Transportit Smart
 Kupa Botërore e Dronit
 Hack Zeugma
 Garat për ekipet e nivelit të shkollës së mesme:
 Teknologjia për Garëne Njerëzimit
 Garat e Teknologjive Arsimore
 Garat e Transportit Smart
 Kupa Botërore e Dronit
 Hack Zeugma
 Garat për Projektimin e Fluturimit të Makinës
Garat për ekipet e nivelit të shkollës së mesme:
 Teknologjia për Garëne Njerëzimit
 Garat e Teknologjive Arsimore
 Garat e Mjedisi dhe Teknologjitë e Energjisë
 Garat e Transportit Smart
 Garat për Projektimin e Helikopterëve
 Garat për Projektimin e Fluturimit të Makinës
 Garat e Sistemeve nënujore pa pilot

 Garat raketash
 Garat e Robotikës
 Garat e Robotaxi (Automjeteve Autonome në shkallë të plotë)
 Garat e Teknologjive Bujqësore
 Garat e Inovacionit të Bioteknologjisë
 Kupa Botërore e Dronit
 Hack Zeugma
Garat për Ekipet e nivelit të arsimit universitar dhe pasuniversitar:
 Teknologjia për Garëne Njerëzimit
 Garat e Teknologjive Arsimore
 Garat e Mjedisi dhe Teknologjitë e Energjisë
 Garat e Transportit Smart
 Garat për Projektimin e Helikopterëve
 Garat për Projektimin e Fluturimit të Makinës
 Garat e Sistemeve nënujore pa pilot
 Garat raketash
 Garat e Robotaxi (Automjeteve Autonome në shkallë të plotë)
 Garat e Teknologjive Bujqësore
 Garat e Inovacionit të Bioteknologjisë
 Kupa Botërore e Dronit
 Garat e Sfidës së Efikasitetit
 Garat e Automjeteve Ajrore pa pilot
 Garat e Modelit Satelitor
 Garat Simulimi për UAV Swarm
 Garat e projektimit të motorëve jet
 Hackhaton Udhëtimi
Garat e Projekteve Kërkimore të Studentëve Universitar
 Teknologjia për Garëne Njerëzimit
 Garat e Mjedisi dhe Teknologjitë e Energjisë
 Garat për Projektimin e Fluturimit të Makinës
 Garat e Teknologjive Arsimore
 Garat e Transportit Smart
 Kupa Botërore e Dronit
 Hack Zeugma
 Garat e Teknologjive Bujqësore
 Garat e Robotaxi (Automjeteve Autonome në shkallë të plotë)
Fituesit do të shpërblehen me çmimin përfundimtar mbi 5 milion TL në total.
Për detaje dhe aplikime ju mund të vizitoni faqen: https://www.teknofest.org/en/

Kategoritë
LajmeTë ndryshme