Vjenë: Lloji britanik i virusit është i pranishëm në 12% të mostrave pozitive

Sipas autoriteteve austriake, lloji i ri britanik i koronavirusit filloi të përhapet dhe të shtypte llojin e mëparshëm në Austri.

Sipas të dhënave, të botuara nga sekretari për Shëndetin e Qytetit dhe Provincës së Vjenës, Peter Hacker, një lloj i ri britanik u përcaktua në 12% të vjenezëve të testuar pozitivisht.

Autoritetet vjeneze analizuan 539 teste pozitive të PCR-së dhe një tip i ri B.1.1.7 u gjet në 66 mostra.

“Pjesa e llojit të ri në mostrat pozitive është rreth 12 për qind. Kjo tregon se lloji i ri ka mbërritur në të gjithë Austrinë “, deklaroi Hacker.

Ai tha se javën e kaluar ai urdhëroi prorektorin e Universitetit të Mjekësisë, Oswald Wagner, të rendit testet pozitive nga Vjena dhe të përcaktojë nëse ishte një lloj i ri.

“Meqenëse deri më tani nuk ka pasur asnjë analizë sistematike të mutacioneve në Austri, për fat të keq nuk është e mundur të thuhet se sa kohë ka qenë i pranishëm lloji i ri në vendin tonë,” shtoi Hacker.

Kategoritë
BotaLajme