Xhamitë në Mekë dhe Medinë, rikthim me kapacitet të plotë

Arabia Saudite ka thënë se do të lejojë që Xhamia e Madhe në Mekë dhe Xhamia e Profetit në Medinë të jenë të hapura për lutje me kapacitet të plotë, si pjesë e lehtësimit të kufizimeve të vendosura në luftën kundër pandemisë së koronavirusit.

Sipas agjencisë zyrtare saudite SPA, Ministria e Punëve të Brendshme deklaroi se nga e diela, 17 tetor, kufizimet do të lehtësohen për qytetarët që morën dy doza të vaksinës.

U mor një vendim për heqjen e rregullave për mbajtjen e detyrueshme të maskave dhe mbajtjen e distancës në hapësirë ​​të hapur, dhe ishte e mundur të përdorej plotësisht kapaciteti në takime, vende publike, transport publik, restorante, kinema dhe hapësira të tjera, raportoi Anatolia.

Dy doza vaksine si kusht

Ministria gjithashtu deklaroi se ishte vendosur që evnte të mund të organizohen në sallat e dasmave dhe ambiente të ngjashme pa kufizuar numrin e pjesëmarrësve dhe se një vaksinë me dy doza kundër COVID-19 duhet të prezantohet për të pranishmit në tubime të tilla.

 

Kategoritë
BotaLajme