10 Euro një doner në Gjermani, qytetarët nuk po munden ta përballojnë rritjen e çmimeve

Rritja e çmimit të donerit në Gjermani është në axhendën e vendit. Dyqanet Döner po e kanë të vështirë të përballojnë kostot në rritje. Në Frankfurt çmimi i donerit është rritur në 10 euro.

Inflacioni ka rritur çmimet e materialeve të përdorura. Për shkak të kostove gjithnjë në rritje, çmimet e donerit kanë ardhur në rritje. Kjo situatë ishte në axhendën e Gjermanisë.

Rritja në rritje e çmimit të donerit, i cili është ndër ushqimet më të njohura në Gjermani, është bërë çështje diskutimi.

Në qytetin e Frankfurtit, çmimi i donerit është rritur në dyshifrorë. Doneri tani shitet 10 euro.

Prodhuesit turq të donatorëve thonë se nuk kanë zgjidhje tjetër veçse të rrisin çmimet përballë kostove në rritje.

Klientët thonë se rritja e çmimit duhet të ndalet dhe se për sanduiçin doner mund të japin maksimumi 10 euro.

Për shkak të koronavirusit në Gjermani dhe krizës energjetike me Rusinë, inflacioni ka arritur nivelin më të lartë në 70 vitet e fundit.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme