102 fëmijë duke mbajtur fotografitë e njerëzve të vrarë përkujtuan masakrën e Prijedorit

Në Sarajevë, 102 fëmijë dënuan masakrën, duke mbajtur emrat dhe fotografitë e njerëzve të vrarë më 31 maj 1992.

Masakra e ndodhur në qytetin e Prijedorit më 31 maj 1992 përkujtohet si dita e “Frisonit të Bardhë”.

Në këtë masakër të ndodhur në Prijedor të Bosnjës u vranë 3176 persona. Mes tyre ishin 30 fëmijë.

Demonstrata u mbajt para Katedrales së Zemrës së Shenjtë të Jezusit në rrugën Ferhadiye, Sarajevë.

Fëmijët mbanin letra me emrat dhe mbiemrat e fëmijëve të vrarë në Prijedor, si dhe vitet e vdekjes së tyre tragjike.

Si sot, 30 vjet më parë, serbët bënë një njoftim përmes radios, duke urdhëruar joserbët në qytet që të varnin një flamur të bardhë mbi shtëpitë e tyre dhe të mbanin shirita të bardhë në mëngët e tyre kur dilnin.

Masakra në Prijedor filloi me sulmet e serbëve ndaj boshnjakëve myslimanë në Mataruski Brod më 22 maj. Më 26 dhe 30 maj u hapën kampet e luftës në Keraterm, Omarska dhe Trnopolje./gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni