32 ushtarë ukrainas të liruar, në mesin e tyre gjendet edhe trupi i pajetë të ushtarit izraelit

Ukraina njoftoi se u gjet trupi i 32 ushtarëve ukrainas dhe izraelitit Dmytro Fialka, i cili u vra derisa shërbente si vullnetar në ushtrinë ukrainase në një shkëmbim të burgosurish me Rusinë. Muajin e kaluar u zhvillua një shkëmbim i të burgosurve mes dy vendeve nën udhëheqjen e Turqisë.

Një tjetër shkëmbim i të burgosurve u bë mes Rusisë dhe Ukrainës. Shefi i Zyrës Presidenciale të Ukrainës, Andrey Yermak, tha në një deklaratë se trupi i izraelit Dmytro Fialka, i cili vdiq në front derisa shërbente vullnetarisht për ushtrinë ukrainase me 32 ushtarë ukrainas, u mor përmes një shkëmbimi të burgosurish me Rusinë.

“Sot u bë një shkëmbim i ri i të burgosurve. Ne mundëm të merrnim 32 luftëtarë tanë dhe trupin e izraelit Dmytro Fialka. Midis të gjeturve ka oficerë, rreshter dhe ushtarë të Forcave të Armatosura të Ukrainës. Të gjithë ishin në vende të egra. Të gjithë këta njerëz konsideroheshin të zhdukur”, tha Yermak.

Kategoritë
BotaLajme