34 vjeçari mbytet në një rezervuar në Arizona, policët refuzuan ta shpëtojnë: Nuk do të kërcej pas teje

Sean Bickings kërkoi ndihmë derisa po përpiqej të qëndronte në një rezervuar uji në Tempe në Aziz, në fund të muajit të kaluar. Aty pranë ishin edhe policët të cilët e vetëm e shikonin viktimën teksa shkontë nën ujë.

“Do të mbytem, do të mbytem”, tha 34-vjeçari sipas një videoje të publikuar nga zyrtarët e qytetit.

“Mirë, unë nuk do të kërcej pas teje”, ia ktheu oficeri 1, pasi e drejtoi Bickings të kapet mbi një urë.

34-vjeçari i kërkoi përsëri ndihmë: Ju lutem më ndihmoni, të lutem, të lutem, të lutem.

Gjithë ky incident ka ndikuar që Departamenti i Policisë atje ta hetojnë rastin dhe arsyen se pse oficerët nuk i janë përgjigjur qytetarit, emrat e të cilëve ende nuk dihen, shkruan Washington Post.

Në një deklaratë, shefi i policisë Jeff Glover dhe menaxheri i qytetit Andreë Ching e quajtën vdekjen e Bickings një “tragjedi”. Glover u takua me nënën e Bickings javën e kaluar, sipas zyrtarëve.

Pamjet e kamerave të trupit të publikuara nga qyteti tregojnë se oficerët afrohen dhe flasin me një grua që e identifikoi veten si gruaja e Bickings. Ndërsa merrte gjërat e saj nga toka, ajo shpjegoi se ajo dhe Bickings ndonjëherë kanë mosmarrëveshje, por tha se ai nuk e lëndoi fizikisht.

Dy nga oficerët më pas shkuan drejt Bickings, i cili ishte ulur në një stol përballë ujit, sipas pamjeve të kamerës së trupit. Deri në këtë pikë, oficerët po drejtonin emrat e çiftit për mandate të pazgjidhura, një procedurë standarde, sipas qytetit. Policia më vonë tha se Bickings kishte tre mandate të pazgjidhura, raportoi Republika e Arizonës .

Por ato nuk u zbuluan gjatë takimit të Bickings me policinë, sipas pamjeve të kamerës së trupit , të cilat tregojnë se oficerët përpiqen të bëjnë biseda të vogla me Bickings gjatë kontrollit.

Kjo ishte kur Bickings u ngjit ngadalë mbi një gardh të shkurtër që ndante trotuarin dhe ujin. Kur një nga oficerët pyeti se çfarë po bënte Bickings, Bickings u përgjigj se ai po shkonte “për të notuar”.

“Unë jam i lirë të shkoj, apo jo?” Bickings pyeti, transmeton Express.

Oficerët thanë se ai nuk lejohej të notonte në liqen, por Bickings hyri brenda dhe filloi të notonte një goditje në stil të lirë drejt një ure, sipas pamjeve të kamerës së trupit.

“Sa larg mendoni se ai do të jetë në gjendje të notojë?” pyeti njëri nga oficerët, sipas pamjeve.

Dy nga oficerët më pas ecën në urën që Bickings kishte notuar poshtë dhe e shikuan atë, sipas pamjeve të kamerës së trupit, e cila në atë pikë përfundon “për shkak të natyrës së ndjeshme të pjesës së mbetur të regjistrimit”, shkruan zyrtarët në fund. të videos.

Në vend të kësaj, qyteti siguroi një transkript të pjesës së mbetur, gjë që tregon se Bickings u bë gjithnjë e më i shqetësuar ndërsa mbeti në ujë. Bickings u tha oficerëve se do të “mbytej”, sipas transkriptit.

“Jo, nuk je,” u përgjigj një oficer, i identifikuar si Oficeri 2.

Oficeri 1 më pas i udhëzoi Bickings që “të shkojë në shtyllë dhe të mbajë”.

“Do të mbytem. Unë do të mbytem, ​​”tha Bickings.

“Jo, nuk je,” u përgjigj një nga oficerët.

Bickings pastaj u lut për ndihmë dhe tha disa çaste më vonë, “Nuk mund të prek. O Zot. Të lutem më ndihmo. Me ndihmo.”

Partneri i Bickings më pas u bashkua me oficerët dhe iu lut atyre që të ndihmonin Bickings, sipas transkriptit. Oficerët i thanë asaj që të bindte Bickings të notonte drejt shtyllës së urës. Ajo u përpoq dhe u mërzit gjithnjë e më shumë. Në një moment, sipas transkriptit, partneri i Bickings u përpoq të hidhej mbi parmakë për të ndihmuar Bickings, por nuk përfundoi duke e bërë këtë.

“Unë jam thjesht i shqetësuar sepse ai po mbytet pikërisht para jush dhe ju nuk do të ndihmoni,” tha partneri i Bickings.

Oficerët vazhduan t’i thoshin asaj që të qetësohej, duke thënë se një oficer i tretë po merrte një varkë.

“Jo jo jo. Noto, – u përgjigj gruaja.

“Ju nuk po ndihmoni,” tha Oficeri 2.

Pak çaste më vonë, Oficeri 1 tha se Bickings “hyri poshtë dhe nuk ka dalë që nga rreth 30 sekonda më parë.”

Për pjesën e mbetur të transkriptit, oficerët nuk iu drejtuan Bickings. Partnerja e Bickings vazhdoi t’u thoshte oficerëve se ajo e donte Bickings.

“Ai është gjithçka që kam,” tha ajo. “Unë nuk mund ta humbas atë, ai do të vdesë.”

Zyrtarët thanë se Bickings notoi jo më shumë se 40 metra përpara se të ndihej i shqetësuar dhe “së shpejti u rrëzua dhe nuk u shfaq përsëri”.

Republika e Arizonës raportoi se një ekip me Tempe Fire Medical Rescue nxorrën trupin e Bickings nga uji pak para orës 11:30 të mëngjesit dhe u shpall i vdekur në vendin e ngjarjes.

Kategoritë
BotaLajme