347 nxënës diplomuan në medresenë Behram Beg të Bosnjës

Nxënësit e diplomuar në Medresenë Behram Beg në Tuzla të Bosnjë-Hercegovinës, festuan diplomimin duke vizituar rrugët e Tuzlës.

Nxënësit që diplomohen në këtë semestër përbëjnë gjeneratën e 347 të maturantëve të medresesë.

Ata kanë shëtitur nëpër qytet me fustanet e tyre ceremoniale me lule në duar dhe kanë ndalur për herë të fundit në Sheshin Rinia.

Ata recituan Fatihanë duke mbajtur lule në përkujtim të atyre që humbën jetën në masakrën e 25 majit 1995 në Sheshin Rinia.

Medreseja Behram Bej është një nga medresetë më të vjetra në Bosnje dhe Hercegovinë./Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni