40 banka shpallën falimentimin në Kinë, para bankave u vendosën tanke

Kriza që filloi në sektorin e pasurive të paluajtshme në Kinë u përhap edhe në banka.

40 banka në vend shpallën falimentimin.

Kur njerëzit u dyndën për të tërhequr paratë e tyre, forcat e sigurisë mbrojtën bankat me tanke.

Në Kinë, kolapsi në tregun e pasurive të paluajtshme po kthehet në një krizë ekonomike.

Bankat janë gjithashtu të bllokuara kur blerësit e shtëpive refuzojnë të paguajnë hipotekat e tyre për apartamentet e papërfunduara.

Rritja e presionit ndaj 40 bankave shpalli falimentim. Depozituesit, depozitat e të cilëve janë ngrirë që prej 18 prillit, u dyndën drejt bankave për të tërhequr paratë e tyre.

Tanke të vendosura para bankave

Një përplasje ka shpërthyer mes rojeve të sigurisë dhe protestuesve para degës së Bankës Popullore të Kinës në qytetin Zengzhou.

Ndërkohë që policia ndaloi shumë persona, pas sherrit para bankës u vendosën tanke.

Autoritetet kineze ndërmorën një hap të ri për të shuar zemërimin në rritje. Është bërë e ditur se do të rimbursohen depozituesit të cilëve u janë ngrirë depozitat në dy qytete.

Kategoritë
BotaLajme