A e dini pse femrat më të reja duhet të shmangin mbushësit dhe botoksin?

Shumë vajza dhe gra fillojnë shumë herët procedurat estetike dhe injektojnë fillers dhe botox. Megjithatë, ekspertët këshillojnë gratë e reja që të mos e bëjnë këtë.

Louise Walsh prej 14 vitesh punon si infermiere e specializuar në dermatologji dhe estetikë, por nuk pranon kurrë në zyrën e saj pacientë nën moshën 30 vjeç.

Vajzat e reja vinin për konsultime, por ajo gjithmonë vetëm i këshillon pa u marrë me procedura të tilla.

Buzët tuaja mund të tunden

Ajo theksoi se përdorimi i përsëritur i mbushësve të buzëve mund të shkaktojë që lëkura përreth zonës të humbasë elasticitetin.

“Ngjashëm me kur shtojmë peshë, lëkura jonë shtrihet për të mbajtur peshën. Dhe kur humbim peshë përsëri, ajo do të tkurret. Lëkura e njerëzve që kanë humbur ose shtuar peshë mund të bëhet e lirshme dhe jo aq e ngushtë sa ishte kështu. do të ndodhte një efekt i ngjashëm, por në një masë më të vogël edhe rreth buzëve”, shtoi ajo.

Zona e buzëve është një nga vendet e para ku njerëzit ankohen për shenjat e plakjes, sepse është shumë fleksibël, ndaj rrudhat në këtë zonë janë shumë të zakonshme.

Mund të ketë një rrezik në rritje të dismorfisë së trupit

Të rinjtë nuk mund të ndikojnë vetëm në shëndetin e tyre fizik, por edhe atë mendor kur trajtohen në moshë të re. Çrregullimi dismorfik i trupit është një gjendje e shëndetit mendor në të cilën një person shpenzon shumë kohë duke u shqetësuar për të metat në pamjen e tij, por këto të meta shpesh nuk janë të dukshme për të tjerët.

Ju mund të bëheni imun ndaj Botox-it

Domethënë, nëse merrni Botox në mënyrë të përsëritur, mund të bëheni imun ndaj tij me kalimin e kohës dhe ai nuk do të jetë aq efektiv.

“Nëse keni filluar të merrni Botox në të njëzetat dhe ai ka qenë efektiv për 10 vjet, më vonë, në të dyzetat dhe të pesëdhjetat, kur mund të keni vërtet nevojë për trajtim kundër plakjes, ai mund të mos jetë aq efektiv”, vuri në dukje ajo.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi