Abazovic mbrojti ministrin që ishte në Ditën e RS-së: A e falënderoi dikush që ishte në Srebrenicë

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, doli në mbrojtje të ministrave të Qeverisë së Malit të Zi, Aleksandar Damjanoviq dhe Goran Markoviq, të cilët morën pjesë në kremtimin e Ditës antikushtetuese të RS.

“Kovaç ishte në Potoçari, ai ishte ministri i parë i drejtësisë që shkoi për të përkujtuar dëbimin e boshnjakëve, dhe atëherë nuk dëgjova duartrokitje, dhe tani prisni që unë të sulmoj Kovaçin, kjo nuk do të ndodhë”, tha Abazovic.

Ai tha gjithashtu se Damjanović dhe Kovač mbështesin integritetin territorial të Bosnjë dhe Hercegovinës dhe se ministrat kanë të drejtën e pikëpamjeve të tyre politike.

“Nuk pashë që dikush ta lavdëronte delegacionin gjashtë anëtarësh që shkoi në Potoçare, mos prisni që t’i vë këmbën në qafë dikujt, sigurisht që nuk do ta zëvendësoj Damjanoviqin dhe Kovaçin”, tha Abazoviq.

Kryeministri i Malit të Zi pyeti në mënyrë të pamatur nëse dikush e kishte falënderuar Marko Kovaçin, i cili ishte i pranishëm më 11 korrik në Srebrenicë për të vrarët në gjenocid.

“A e falënderoi dikush Marko Kovaçin që ishte në Srebrenicë? Unë i thashë, do t’i them përsëri sepse jam i drejtë dhe nuk jam i sigurt që të gjithë jemi të tillë. Dhe kur dikush duhet të linçohet nga media, atëherë të gjithë rreshtohemi, nuk do të jem në një rresht të tillë, nuk zgjidhen gjërat kështu”, tha Abazoviq.

Të justifikosh praninë e ministrit në përkujtimin e Ditës jokushtetuese të RS, me faktin se ai më parë ishte në përkujtimin e gjenocidit në Srebrenicë, është një përpjekje cinike për të mbrojtur të pambrojturën. Vetë prania e Kovaçit në Srebrenicë tregon përfaqësimin e pasinqertë të qeverisë së Abazoviqit dhe një lloj talljeje.

Pjesëmarrja në përkujtimin e gjenocidit në Srebrenicë është një detyrim civilizues për të nderuar viktimat e krimit më të madh në Evropë pas Luftës së Dytë Botërore, dhe të kërkosh duartrokitje për një gjë të tillë është vetëm një fyerje për viktimat dhe një tregues se vizita ishte jo i sinqertë por produkt i politikëbërjes.

Kategoritë
LajmeRajoni