Abazoviq: Nuk është serioze të mendohet se Vuçiq menaxhon ndonjë gjë në Mal të Zi

Kryeministri i Malit të Zi në mandatin e tij teknik, Dritan Abazoviq, thotë se marrëdhëniet e tij me presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq janë korrekte, por se ai nuk e qeveris Malin e Zi.

Abazovic e konsideron joserioze vlerësimin se Vuçiq menaxhon çdo gjë në Mal të Zi.

“Marrëdhëniet e mia me të, si dhe me të gjithë zyrtarët e tjerë në rajon, janë të drejta dhe miqësore, por Vuçiq nuk e qeveris Malin e Zi”, tha ai në një intervistë për Montenegrin News.

Ai thekson se e gjithë kjo bisedë për Vuçiqin është negative.

“Ne kemi pushtet sovran, respektojmë të tjerët në të njëjtën mënyrë dhe kaq. Gjithë kjo bisedë është në kuadër të krijimit të një narrative politike negative në raport me mua personalisht. Më vjen mirë që me të, kryeministri i Shqipërisë, Kosova dhe kryesuesi i Këshillit të Ministrave të Bosnjës dhe Hercegovinës, ne kemi marrëdhënie që duhet t’i ketë çdo kryeministër i Malit të Zi”, ka theksuar ai.

I pyetur se disa mesazhe në vazhdimësi, disa nga Serbia, disa nga perëndimi, janë pothuajse vulgarisht jodiplomatike, Abazoviq përgjigjet se një tjetër barrë dhe detyrim që i ka rënë në dy-tre muajt e fundit është se ai vetë është koordinator i Ministria e Punëve të Jashtme.

“Dhe i lexova shumë mirë mesazhet për të cilat po flisni, pavarësisht se nuk po flasim për emra konkretë. Dhe më besoni me shpirt të mirë, për të mos i shkaktuar ndonjë dëm shtesë Malit të Zi, nuk kemi pasur një përgjigje për këtë, por ne jemi munduar ta zgjidhim me komunikim të drejtpërdrejtë”, tha ndër të tjera ai.

Kategoritë
LajmeRajoni