Aeroporti i Istanbul-it, i pari në Evropë me numrin e pasagjerëve në tremujorin e tretë

Ndërsa Aeroporti i Istanbul-it renditet i pari në mesin e aeroporteve evropiane me 19.957.147 pasagjerë, ai i kaloi aeroportet e Londrës, Parisit dhe Amsterdamit.

Aeroporti i Istanbul-it ka qenë aeroporti më i ngarkuar në Evropë në tremujorin e tretë të vitit, me 19.957.147 pasagjerë, transmeton Anadolu Agency (AA).

Këshilli Ndërkombëtar Evropian i Aeroporteve (ACI Europe) njoftoi aeroportet që ka pritur numrin më të madh të pasagjerëve në tremujorin e tretë të vitit 2022.

Ndërsa Aeroporti i Istanbul-it renditet i pari në mesin e aeroporteve evropiane me 19.957.147 pasagjerë, ai i kaloi aeroportet e Londrës, Parisit dhe Amsterdamit.

Aeroporti i Antalya-s u bë aeroporti i 7-të më i ngarkuar në Evropë me 14.593.276 pasagjerë.

Kategoritë
BotaLajme