Aeroporti i Katarit është një dhimbje koke për organizatorët e Kupës së Botës, ka pak punonjës, edhe ata janë të frikësuar

Pak më shumë se një muaj ka mbetur deri në Kupën e Botës në Katar, por ende ka pyetje të mjaftueshme për organizimin. Një shqetësim i ri serioz është puna e aeroportit të Hamadit, i cili duket se nuk mund të pranojë të gjithë. Daily Mail zbuloi çështjet në hetim.

Numri i fluturimeve (për dhe nga Katari) gjatë Kupës së Botës do të dyfishohet nga 700 në 1600 në ditë. Dhe për menaxhimin e aeroportit, kjo krijon vështirësi, menaxherët besojnë se është e pamundur të kapërcehet një trafik i tillë, shkruan abcnews.al.

Çfarë nuk shkon? Nuk ka punonjës të mjaftueshëm, të rinjtë vështirë se trajnohen, të vjetrit janë të frikësuar

Nuk ka mjaft njerëz me përvojën dhe trajnimin e duhur. Fillestarëve u jepen menjëherë 20-30 orë praktikë të pastër, pas skadimit të tyre, ata vendosin nëse do të marrin një punonjës në punë.

Për shkak të sistemit shtetëror të Katarit, stafi është gjithashtu i frikësuar: kushdo që konsiderohet se “saboton” punën do të ndëshkohet. Ky është një artikull i veçantë në një shkresë të brendshme që u është dërguar punonjësve, shkruan abcnews.al.

Tingëllon kërcënuese, ndoshta do të trembë ata që duan të punojnë në aeroport gjatë Kupës së Botës

Kishte një problem tjetër global, bllokimin e hapësirës ajrore. Filloi në vitin 2017, kur Bahreini, Arabia Saudite, Emiratet e Bashkuara Arabe, Egjipti, Jemeni, Libia, Maldivet, Mauritania dhe Komoret njoftuan se po ndërpresin marrëdhëniet diplomatike me Katarin, duke përmendur politikat armiqësore të Katarit dhe mbështetjen për terrorizmin. Ndër sanksionet është edhe ndërprerja e trafikut detar dhe ajror.

Në gusht 2022, Katari megjithatë e zgjidhi konfliktin për sa i përket hapësirës ajrore, lëshime të tjera u bënë edhe më herët. Deri më tani, fluturimet e Qatar Airways drejt dhe nga Katari kanë qenë mesatarisht 25 minuta më shumë se përpara sanksioneve të 2017-ës.

Katari premton se mund të kryejë 100 ngritje ose ulje në orë. Sipas organizatorëve, maksimumi i mundshëm në Kupën e Botës është 80 ngritje ose ulje

Autoriteti i Aviacionit Civil të Katarit (QCAA) hedh poshtë gjithçka. Ja çfarë thotë deklarata:

“QCAA operon sipas standardeve më të larta ndërkombëtare dhe i merr përgjegjësitë e saj jashtëzakonisht seriozisht. Qëllimi ynë kryesor është të ofrojmë shërbime ajrore të sigurta dhe efikase dhe të përmirësojmë cilësinë e transportit të pasagjerëve për të gjithë përdoruesit.

Përpara rritjes masive të trafikut gjatë Kupës së Botës, Katari përmirësoi sistemet e tij të menaxhimit dhe zbatoi plane të hartuara me kujdes që ishin zhvilluar shumë përpara ngjarjes.

Kontrollorët e trafikut ajror i nënshtrohen trajnimit dhe testimit të vazhdueshëm në përputhje me kërkesat ndërkombëtare. Sistemi i Trajnimit dhe Menaxhimit të Sigurisë QCAA plotëson dhe tejkalon standardet e përcaktuara nga Organizata Ndërkombëtare e Aviacionit Civil (ICAO), dhe ne jemi audituar me sukses për të përmbushur këto standarde.

Kapaciteti shtesë që rezulton nga përmirësimi i sistemeve tona është vërtetuar duke përdorur metodat më të fundit të modelimit dhe verifikimit. Si rezultat, Katari do të jetë në gjendje të kryejë 100 ngritje ose ulje në orë, duke tejkaluar pikun e pritur prej 80 fluturimesh në orë gjatë Kupës së Botës”. thuhet në njoftim.

Kategoritë
BotaLajme