Agjencia britanike e lajmeve shpall konkurs për gazetarë si kriter kërkon të jenë kundër presidentit Erdogan

Agjencia britanike e lajmeve Reuters, e cila shkruan shpesh lajme kundër Turqisë, në një shpallje pune njoftoi se po kërkonte dikë që mund të ishte hapur armiqësor ndaj Presidentit Recep Tayyip Erdoğan. Duke vënë në shënjestër Presidentin Erdogan në çdo rast, Reuters përfshiu deklarata skandaloze në shpalljen e saj të punës. Zyra e Reuters në Turqi ka publikuar një njoftim pune për “Assistant Sheef Byroje” në LinkedIn.

Duke pretenduar se “Presidenti Erdogan e ka distancuar Turqinë nga traditat moderne dhe laike” në reklamë, Reuters shprehu gjithashtu shqetësimin e tyre me praninë e sigurt diplomatike dhe ushtarake të Turqisë në rajonet që shtrihen nga Kaukazi i Jugut deri në Afrikën e Veriut. Reuters britanike theksoi se ata po kërkojnë hapur një anëtar të stafit për të raportuar kundër Erdoganit.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme