Alarm në Gjermani: Shteti mori masa kundër puçistëve

Gjermania, e cila ishte mbrojtëse e anëtarëve të FETO-s, vuri në fuqi dekretin e saj kur u përball me puçistët. Jashtëzakonisht raciste, si “vetëadministratorët” (Selbstverwalter), “Qytetarët Perandorakë” (Reichsbürger) dhe “Disidentët” (Querdenker), të cilët refuzojnë shtetin e Republikës Federale të Gjermanisë dhe rendin themelor demokratik dhe nuk e konsiderojnë veten qytetarë të Republikës Federale të Gjermanisë.filloi të përgatiste një projektligj kundër strukturimit.

Sekretarja e Brendshme Nancy Faeser njoftoi se do të krijohen kërkesa ligjore në mënyrë që nëpunësit civilë të akuzuar për aktivitete antikushtetuese të mund të shkarkohen me veprime administrative dhe jo me procedurë siç ka qenë deri tani. Duke deklaruar se qeveria do të forcojë ligjet për armët brenda një kohe të shkurtër, ministri Faeser njoftoi se 1050 anëtarëve të Reichsbürger u anuluan patentat e armëve.

Ministri i Brendshëm Faeser, duke deklaruar se autoritetet zyrtare morën masa duke përdorur të gjitha mjetet e shtetit ligjor, tha se do të mbajmë këtë qëndrim të ashpër.

Kryeprokurori Peter Frank deklaroi se personat e arrestuar në bastisjet kundër organizatave raciste që e quajnë veten “Reichsbürger” (Qytetarët Perandorakë) dhe “Querdenker” vendosën objektivin e tyre për të rrëzuar administratën shtetërore ekzistuese, rendin liberal demokratik në Gjermani, me dhunë dhe metodat ushtarake. Prokurori i Përgjithshëm njoftoi se të dyshuarit do të ndiqen penalisht për akuzat e “sulmimit të politikanëve”, “bastisjes së Asamblesë Federale”, “përmbysjes së qeverisë”, “shpërbërjes së gjyqësorit” dhe “marrjes së ushtrisë”.Gjermania ka dy javë që po kryen sulme shokuese kundër puçistëve. Deri më tani janë nisur hetimet për 54 persona. 8 punonjës policie u pezulluan përkohësisht nga detyra, 4 punonjësve në pension u shkurtuan pensionet. Janë sekuestruar 400 mijë euro, 50 kilogramë monedha ari dhe argjendi të gjetura në adresë të anëtarëve të organizatës.

Kategoritë
BotaLajme