Ambasada e Ukrainës në Beograd: Na ndihmoni siç ju ndihmuam gjatë bombardimeve të NATO-s

Ambasada e Ukrainës në Beograd u bëri thirrje autoriteteve, shoqërisë civile, sipërmarrësve dhe qytetarëve të Serbisë që të ndihmojnë njerëzit në vendin e shkatërruar nga lufta.

Ambasada e Ukrainës në Beograd njoftoi se miliona njerëz po përballen me kërcënimin e një ndërprerjeje të plotë të energjisë elektrike, e cila mund të çojë në një fatkeqësi humanitare.

Ambasada thekson në një ftesë publike se çdo gjenerator dhe autotransformator, transformatorë dhe pajisje të tensionit të lartë janë të rëndësishëm për Ukrainën, por menjëherë, siç thonë ata, nesër mund të jetë tepër vonë.

Në njoftim thuhet se Ukraina merr ndihmë nga e gjithë bota në formën e gjeneratorëve, transformatorëve dhe pajisjeve të tjera për të stabilizuar sistemin energjetik, por kjo ndihmë nuk mjafton.

“Që nga 10 tetori, Moska ka gjuajtur më shumë se 1000 raketa në objektet e sistemit energjetik të Ukrainës. Gjatë dy muajve të sulmeve me raketa, pothuajse 50 për qind e sistemit energjetik të Ukrainës (termocentralet dhe hidrocentralet, si dhe rrjeti i tensionit të lartë) u dëmtua ndjeshëm. Në Ukrainë nuk ka mbetur asnjë termocentral i cili nuk është bombarduar”, thekson ambasada dhe tregon se për shkak të kësaj, popullata civile e Ukrainës, përfshirë spitalet, shkollat ​​dhe kopshtet, do të përballet me mungesën e aksesit të vazhdueshëm në energji elektrike, ngrohje. dhe uji.

Ambasada gjithashtu kujton se Ukraina nuk qëndroi mënjanë kur Serbia kishte probleme në sektorin e energjisë, si dhe vendimin e qeverisë ukrainase për t’i dorëzuar 100 tonë naftë Republikës Federale të Jugosllavisë së atëhershme në formën e ndihmës humanitare gjatë NATO-s. ndërhyrje në atë shtet të mëparshëm.

Kategoritë
LajmeRajoni