Ambasada ruse në Tiranë publikon statistikat e ministrisë së Mbrojtjes: 150 mercenarë nga Shqipëria luftojnë në Ukrainë

Ministria e Mbrojtjes e Rusisë ka publikuar statistikat e plota për mercenarët e huaj që luftojnë në Ukrainë. Sipas tabelës së publikuar në Facebook nga ambasada ruse, shihet se 150 mercenarë janë nga Shqipëria dhe 156 nga Kosova.

Ministria e Mbrojtjes e Rusisë ka një dokument të plotë me statistika nga shumë vende, për të cilat thotë se kanë dërguar mercenarë për të luftuar në krah të Ukrainës, që nga nisja e pushtimit më 24 shkurt 2022. Dokumenti ketu

Ajo që bie në sy është se në shifrat për Shqipërinë, aktualisht janë 68 persona në Ukrainë, pasi Moska thotë se 40 janë ekstraduar dhe 42 janë eleminuar.

Kategoritë
BotaLajme