Ambasadori amerikan në Serbi vlerësoi indirekt qeverinë e Vuçiqit

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Serbi, Christopher Hill tha se Serbia tani është një shoqëri në të cilën sundimi i ligjit është më i fortë dhe se ka ardhur deri në pikën ku vrasësit e gazetarëve do të sillen para drejtësisë dhe se është padyshim një arritje.

Hill iu referua rastit të vrasjes së gazetarit Slavko Çuruvija, për të cilin thotë se sot tregon se sa shumë ka avancuar Serbia në vitet e fundit, transmeton Danas.

“25 vjet më parë, kjo ishte një shoqëri e tillë që aparatet shtetërore mund të vrisnin gazetarët në pragun e tyre, dhe tani është një shoqëri në të cilën sundimi i ligjit është më i fortë. Nëse gjykata merr një vendim të drejtë, do të jetë diçka për t’u mbajtur mend aktgjykimi dhe dënimi i parë për vrasje të gazetarëve në historinë e Serbisë”, tha Hill.

Ai shtoi se këtë progres duhet ta vërejnë edhe të tjerët që e vëzhgojnë Serbinë dhe vërejnë se diçka është përmirësuar vitet e fundit.

“Nuk mund të vihet në dyshim që Serbia po shkon drejt Bashkimit Evropian dhe po rritet në një demokraci të përgjegjshme në të cilën respektohen të drejtat e gazetarëve, në të cilën gjaku do të mbahet përgjegjës para ligjit”, tha Hill.

Ambasadori amerikan përgëzoi fituesit e çmimeve për gazetari hulumtuese dhe u tha gazetarëve se gjëja më e rëndësishme është të thuhet e vërteta dhe të kërkohet ajo.

Kategoritë
LajmeRajoni