Amerikanët të shqetësuar për ngjarjet e mbrëmjes së sotme në Mal të Zi, bëjnë thirrje për qetësi

Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) kanë bërë thirrje për rikthim të menjëhershëm në diskursin paqësor dhe konstruktiv, njoftoi ambasada amerikane, pas ngjarjeve të sotme para Kuvendit të Malit të Zi.

Kuvendi sonte me votat e shumicës parlamentare ka rimiratuar ndryshimet në Ligjin për Presidentin, pas së cilës pjesëmarrësit e protestës para Kuvendit kanë shembur rrethojën mbrojtëse, ndaj policia ka përdorur gaz lotsjellës, raporton RTCG.
“Ftojmë të gjithë udhëheqësit dhe qytetarët malazezë të vazhdojnë diskutimet dhe të gjejnë zgjidhje paqësore për problemet politike,” njoftoi Ambasada e SHBA në Podgoricë.

Folën gjithashtu ambasadorja Judy Rising Reinke.

“Miq të Malit të Zi, ju lutemi përqendrohuni në atë që ka rëndësi, duke e çuar këtë vend përpara për mirëqenien, sigurinë dhe mirëqenien e të gjithë qytetarëve malazezë”, tha ajo në Twitter.

Me ndryshimet e miratuara, Qeveria mund të zgjidhet pa pëlqimin e Presidentit të Shtetit./Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni