Arrestohen dy kirurgët e përfshirë në skandalin për korrupsion në Spitalin e Vushtrrisë – i treti nuk u gjet në vend të punës

Policia e Kosovës i ka arrestuar dy kirurugët Arsim Latifaj dhe Ekrem Sefiu të dyshuar për korrupsion në Spitalin e Vushtrrisë.

Ndërkaq Isuf Zekaj është në pushim vjetor dhe i njëjti është thirrur në telefon për t’u dorëzuar në Policinë e Kosovës.

Lajmin e ka konfirmuar drejtoresha e spitalit Dr. Shekfije Shatri. “Ju njoftojmë se policia e Kosovës po sa e ka arrestuar në Spital, dr. Arsim Latifaj dhe dr. Ekrem Sefiu. Ndërsa dr. Isuf Zekaj është në pushim vjetor për çka është thirrur në telefon dhe i është kërkuar dorëzimi në polici”, ka deklaruar Shatri.

Ajo ka njoftuar poashtu se tre kirurgët janë suspenduar nga puna në këtë spital.

“Në këtë rast, do të veprojmë në pajtim me legjislacionin në fuqi dhe me këtë rast dr. Isuf Zekaj, shkarkohet nga pozita u.d shef i Repartit dhe suspendohet nga puna, po ashtu edhe dr. Ekrem Sefiu dhe dr. Arsim Latifaj suspendohen nga puna deri në një vendim të ri”, ka thënë Shatri për Gazetën Shneta.

Kujtojmë se tre kirurgët janë të përfshirë në një skandal të korrupsionit të iniciuar nga gazetari Bujar Vitija në Policinë e Kosovës më 3 tetor të vitit të kaluar.

Ndërkaq dje janë publikuar videot të cilat dëshmojnë për ryshfetin. Pacientë dhe familjarë tregojnë se si iu kanë dhënë para mjekëve për të kryer operacionet në këtë spital.

Kategoritë
LajmeVendi