Arrestohet autori i zjarrit në Marmaris

Një person, i cili është inatosur me familjen dhe ka shkuar në pyll me alkool, ke ka ndezur zjarrin. Ku u bë shkak që mijëra hektarë të shndërroheshin në hi,  dje u arrestua dhe u dërgua në burg.

Vazhdon reagimi ndaj zjarrit të pyllit që vazhdon prej 4 ditësh në lagjen Marmaris të Muğla.

Ndërsa qindra oficerë të zbatimit të ligjit luftuan për të shuar zjarrin nga ajri dhe nga toka, u kuptua se ngjarja ishte sabotim.

Ekipi special, i krijuar me udhëzimet e ministrit të Brendshëm Süleyman Soylu, ka nisur menjëherë punën për gjetjen e vrasësit që vuri zjarrin.

Në pikën e konsideruar si pikënisje e zjarrit janë gjetur 3 goma të djegura automjeti dhe në këtë zonë është sekuestruar një motoçikletë e braktisur me 48 targa.

Në hetimin e kryer në motoçikletë, u konstatua se pronari i motoçikletës ishte Sacit Ayhan dhe se personi kishte të dhëna për “kanosje”, “plagosje e thjeshtë”, “privim lirie” dhe “rrezikim të sigurisë në qarkullim”.

Është konstatuar se celulari i Sacit Ajhanit ishte fikur që nga ora 23.30 e ditës së zjarrit.

Në ekzaminim u konstatua se Sacit Ayhan kishte shkruar dënime kërcënuese për familjen e tij për shkak të mosmarrëveshjes për tokën në llogarinë e tij në Facebook duke ndarë vendndodhjen nga pika e konsideruar si pikënisja e zjarrit, në llogarinë e tij në rrjetet sociale më parë. zjarri.

Ndërsa Sacit Ayhan, i cili u konstatua se ishte alkoolist, u mor në mbajtje, në zonën e pyllëzuar ku fshihej, u sekuestruan 2 bidona gazi.

Kategoritë
BotaLajme