Arrestohet spiuni i Greqisë nga Intelegjenca turke

Shtetasi grek Muhammed Amar Ampara, i cili ishte i vendosur si i përfshirë në aktivitete spiunazhi kundër Turqisë, u kap nga Intelegjenca turke

Intelegjenca Kombëtare turke ka shtuar një të re në operacionet e saj kundër elementëve të përfshirë në spiunazh…

Si rezultat i hetimeve afatgjata të kryera nga MIT, u kap personi i konstatuar se kishte spiunuar Turqinë për llogari të Agjencisë Kombëtare të Inteligjencës Greke.Është konstatuar se shtetasi grek Muhammed Amar Ampara, identiteti i të cilit është përcaktuar, gjatë udhëtimeve të tij në Turqi është sjellë si biznesmen dhe ka kryer spiunazh nën petkun e ‘tregtisë’.

Rezultoi se spiuni kishte mbledhur informacione për Forcat e Armatosura Turke dhe ia kishte paraqitur Organizatës Kombëtare të Inteligjencës Greke.

Është konstatuar se spiuni, një hap tjetër i të cilit janë sirianët në Turqi, kryen kërkime edhe për biznesmenë të sponsorizuar nga organizata terroriste FETO, të vendosur në Greqi.

Kategoritë
BotaLajme