Arsyeja nuk dihet: Duke bërë një rreth u rrotulluan për 12 ditë!

Një video interesante e një tufe delesh në Kinë tërhoqi vëmendjen. Dhjetra dele u panë duke u rrotulluar së bashku.

Miao, pronari i kafshëve, mbiemri i të cilit është zbuluar vetëm, tha se në fillim filluan të ktheheshin disa dele dhe më pas u bashkua e gjithë kopeja. Gruaja tha se delet qarkulluan për 12 ditë. Është bërë e ditur se në fermë ka 34 shtamba dhensh dhe në këtë mënyrë veprojnë vetëm ato në numrin 13.

Gazeta shtetërore People’s Daily vuri në dukje se delet janë të shëndetshme dhe arsyeja e sjelljes nuk dihet.

Dihet se sëmundja Listeria, e cila shkaktohet nga konsumimi i ushqimeve të kontaminuara me bakterin Listeria monocytogenes, bën që kafshët të qarkullojnë. Veterinerët thonë se ushqimi i prishur lidhet me këtë sëmundje.

Inflamacioni në tru për shkak të sëmundjes shkakton sjelljen e kthimit në rreth. Kafshët e sëmura gjithashtu mund të kenë një goditje në tru.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme