As Vuçiqi nuk mund ta besojë atë që ka thënë Milanoviq për Kosovën: Do të dëgjoj me vëmendje

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se do ta dëgjojë me vëmendje deklaratën e presidentit të Kroacisë, Zoran Milanoviq, në të cilën tha se Kosova është “rrëmbyer nga Serbia”.

“Pashë me një fjali atë që raportuan mediat, do të doja ta shihja deklaratën e presidentit kroat në tërësi”, tha Vuçiq i pyetur se si do ta komentonte deklaratën e Milanoviqit.
Në konferencën e përbashkët për media pas bisedimeve me presidentin çek, Millosh Zeman në Beograd, ai ka theksuar se do ta “vëzhgojë me kujdes” deklaratën e presidentit kroat për Kosovën.

Milanović tha më herët sot se Rusia do t’i referohet aneksimit të Kosovës dhe se “Krimeja nuk do të jetë më Ukrainë”.

“Unë qëndroj pas Kosovës dhe e mbështes atë.. Po kush e aneksoi Kosovën? Bashkësia ndërkombëtare dhe ne. Ajo u mor nga Serbia. (…) Nuk është aneksim, por kapje, pjesë e territorit që iu mor Serbisë. Si quhet nxjerrja, nuk është qafa, është qafa, kjo nuk është futja në çështjet e Kosovës, por i gjithë koncepti në të cilin dikush mendon se ka të drejtë në gjithçka kur i përshtatet, dhe kur tjetri bën. kjo – atëherë është një krim,” u tha Milanoviç gazetarëve pas dërgimit të kontingjentit të tretë kroat në Lituani.

Deklarata e Milanoviqit për Kosovën shkaktoi vëmendje dhe miratim të madh në mediat serbe.

Kategoritë
LajmeRajoni