BE organizoi një festë 400 mijë euro në Metaverse, por vetëm gjashtë persona u paraqitën

Kushdo që ka organizuar ndonjëherë një festë ditëlindjeje do t’ju tregojë se sa nervozë është kur mezi shfaqet dikush.

Komisioneri i BE-së, i cili shpenzoi mijëra për një festë në Metaverse – por në të morën pjesë vetëm gjashtë persona.

Ngjarja, ‘Global Gateway Gala’, ishte menduar si finalja e një fushate prej 332 mijë £ (387,000 €) për të “rritur ndërgjegjësimin për atë që BE-ja bën në skenën botërore” midis të rinjve në TikTok dhe Instagram.

Megjithatë, gazetari Vince Chadwick mori pjesë në gala dhe tha se ai ishte një nga vetëm gjashtë personat që u shfaqën.

Chadwick tha: “Unë jam këtu në koncertin ‘gala’ në Metaversin prej 387 mijë eurosh të departamentit të ndihmës së jashtme të BE-së, i projektuar për të tërhequr mosha 18-35 vjeç jo të angazhuar politikisht. Pas bisedave fillestare me afërsisht pesë njerëzit e tjerë që u shfaqën, unë jam vetëm.”

Ngjarja në Metaverse u financua me paratë e taksapaguesve dhe supozohej të shfaqte avatarë virtualë që kërcenin me muzikë në një ishull tropikal.

Kategoritë
BotaLajme