Billborde që urojnë Putinin për ditëlindjen e tij në Beograd

Billborde elektronike që urojnë presidentin rus Vladimir Putin për ditëlindjen e 70-të janë shfaqur në disa lokacione në Beograd.

Billbordet kanë foton e Putinit dhe tekstin: “Gëzuar ditëlindjen presidentit Vladimir Putin nga vëllezërit e serbëve”.

Posterat janë nënshkruar nga lëvizja konservatore Naši, dhe e vetmja shkronjë latine “Z” në fjalën “konservatore” është më e madhe se të tjerat. Kjo letër përdoret si simbol i pushtimit rus të Ukrainës.

Agjencia amerikane Associated Press gjithashtu raportoi mbi tabelat, duke deklaruar se posterat ishin nënshkruar nga një “grup i djathtë pro-rus”.

“Putini është ende popullor në Serbi pavarësisht sulmit ndaj Ukrainës, dhe shumë në atë vend ballkanik besojnë se presidenti rus u provokua nga Perëndimi për të nisur pushtimin”, shkruan AP.

Kategoritë
LajmeRajoni