Binjakët të bashkuar në një trup u ndanë me sukses pas një operacioni të realizuar në Turqi

Binjakët, të cilët kishin zemra të ndara dhe lindën të bashkuar nga kocka e gjoksit, filluan të merrnin frymë në trupa të veçantë si rezultat i operacionit të suksesshëm të kryer në Stamboll menjëherë pas lindjes së tyre.

Foshnjat binjake siameze algjeriane u ndanë në një operacion të kryer në Stamboll.

Operacioni i së cilës u krye, arriti të ndajë nga njëra-tjetra vajzat binjake siameze të bashkuara, njëra prej të cilave peshon afërsisht 6 kilogramë dhe tjetra 8 kilogramë, me operacionin që zgjati për 9 orë.

Ndërsa gjendja e foshnjave që më në fund mund të marrin frymë në trupa të veçantë pas muajsh pas këtij operacioni madhor, edhe pa mbushur 1 vjeç, po ndiqet në repartin e terapisë intensive,  Ky operacion madhështor, i cili u krye nën drejtimin e Mehmet Veli Karaaltin, u prit me një entuziazëm të madh në komunitetin mjekësor.

Mësohet se foshnjat nuk e kishin përfunduar ende procesin e rrezikshëm pas një operacioni kaq të madh, ndaj ndiqeshin me përpikmëri në repartin e terapisë intensive.Mësohet se binjakët kishin zemra të ndara, por për shkak se ishin ngjitur me njëri-tjetrin nga kockat e gjoksit, u ndanë nga një operacion shumë i rrezikshëm dhe i gjatë. Operacionet siameze për ndarjen e binjakëve kryhen shumë rrallë në botë.

Kategoritë
BotaLajme