Bitcoin humbi mbi 60% të vlerës së tij në 2022, ja sa humbën 6 kriptovaluta të tjera të njohura

Ka qenë një vit brutal për tregun e kriptomonedhave.

Në goditjen e fundit në hapësirën e kriptove, Core Scientific, një nga kompanitë më të mëdha të tregtisë publike të minierave të kriptove në SHBA, e cila prodhon kryesisht bitcoin, paraqiti falimentimin më 21 dhjetor , duke përmendur rënien e çmimeve të kriptove dhe rritjen e kostove të energjisë.

Dhe shpërthimi i FTX, një platformë tregtare tashmë e falimentuar e kriptove që dikur vlerësohej në 32 miliardë dollarë, ka shkatërruar besimin e investitorëve pasi efektet e drejt kolapsit të kompanisë vazhdojnë të përhapen në të gjithë industrinë e kriptove.

“Shumë amerikanë po kuptojnë se kriptomonedha është thjesht një mani spekulative dhe industria është e mbushur me mashtrues”, thotë James Royal, gazetari kryesor në Bankrate, për CNBC Make It.

Deri në atë pikë, rreth 60% e amerikanëve tani besojnë se investimi në monedhën dixhitale është shumë i rrezikshëm, nga 45% në 2021, sipas sondazhit të fundit të CNBC Make It: Your Money , i kryer në partneritet me Momentive. Një tjetër 26% besojnë se është mesatarisht i rrezikshëm.

Vetëm 8% e amerikanëve kanë një pikëpamje pozitive për kriptomonedhën që nga nëntori 2022, sipas Anketës Ekonomike të CNBC All-America.

Në përgjithësi, tregu i kriptove ka humbur pak më shumë se 2 trilion dollarë në vitin 2022 dhe monedhat dixhitale të njohura si bitcoin kanë rënë shumë nën nivelet e tyre të larta të vitit 2021 .

Ja sa ndryshoi vlera e shtatë kriptomonedhave të njohura në vitin 2022 që nga 22 dhjetori, sipas llogaritjeve të CNBC.

1. Terra : -100%

2. Solana : -93%

3. AMP : -93%

4. Cardano : -80%

5. Eter : -67%

6. Bitcoin : -63%

7. Dogecoin : -55%

Çmimet ka të ngjarë të bien më tej kur “tregtarët dhe kompanitë e kriptove fillojnë të shohin se nuk kanë një rrjedhë të pafund markash të gatshme për të mbështetur çmimet e kriptove,” thotë Royal.

Në fakt, Royal paralajmëron kundër investimit në kripto.

Crypto konsiderohet të jetë një aktivitet shumë i paqëndrueshëm që është subjekt i luhatjeve dhe rënieve të paparashikueshme të çmimeve. Për këtë arsye, ekspertët financiarë zakonisht këshillojnë të mos investoni më shumë në kripto sesa jeni të gatshëm të humbni potencialisht.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme