Borë dhe ngrica në Belgjikë, rikthehen temperaturat e dimrit

Pas reshjeve të mëdha të borës në Belgjikë, rrugët janë zbardhuar. Sipas të dhënave të Institutit Mbretëror Meteorologjik të Belgjikës (IRM), për shkak të reshjeve të borës ka pasur ndërprerje të transportit, e cila pritet të vazhdojë për 29 orë. Për shkak të nisjes me vonesë të punimeve të kriposjes në rrugë, janë krijuar radhë automjetesh, si dhe ka pasur vonesa në shërbimet e trenave.

Belgët, të cilët u nisën për të shkuar në punë dhe shkollë, e patën të vështirë për shkak të reshjeve të mëdha të borës.
Bora në lindje të vendit lyen me të bardhë qytetet Liege dhe Namur si dhe rajonin flamand. Në zonat e larta të rajonit të Ardennes, në kufirin e Gjermanisë dhe Francës, thellësia e borës ka arritur në 15 centimetra.

Sipas të dhënave të IRM-së, ndërkohë që në zonat bregdetare nuk priten reshje bore, temperaturat parashikohen të zbresin nën zero. Me ardhjen e valës së ajrit të ftohtë mbi oqean priten reshje shiu në zonat bregdetare dhe borë në pjesët qendrore dhe lindore. Thuhet se mund të bjerë borë e përzier me kryeqytetin Bruksel dhe rrethinat e tij.

Kategoritë
BotaLajme