Boris Tadiq: Është gënjeshtër se Serbia do të mendojë për dërgimin e ushtrisë në Kosovë

Boris Tadiq, lider i Partisë Socialdemokrate dhe ish-president i Serbisë, ka komentuar njoftimin e autoriteteve serbe se do të shqyrtojnë dërgimin e ushtrisë në Kosovë.

“Drejtori i zyrës për Kosovën po gënjen opinionin se Serbia do të shqyrtojë kthimin e deri në 1000 pjesëtarëve të forcave tona të sigurisë në Kosovë me qëllim të mbrojtjes së popullatës sonë. Dhe e vërteta është se ata mund të vijnë në Kosovë vetëm me miratimin e komandantit të KFOR-it dhe jo për atë qëllim”, ka shkruar ai.është Tadiq në Twitter.
Ai shtoi se Zyra për Kosovën drejtohet nga një person që “as që e njeh Rezolutën 1244 apo që qëllimisht i mashtron qytetarët për gjoja patriotizmin e kësaj qeverie, për të mbuluar se ata i kanë dorëzuar pothuajse të gjitha levat e mbetura të Serbisë. shtetësia pas Marrëveshjes së Kumanovës”.

Kategoritë
LajmeRajoni