Bosnjë dhe Hercegovina formon qeverinë e re 115 ditë pas zgjedhjeve

Partia e Veprimit Demokratik, partia më e madhe politike boshnjake e udhëhequr nga Bakir Izetbegoviq nuk është përfshirë në qeverinë e re

Bosnjë dhe Hercegovina formoi sot qeverinë e re, 115 ditë pasi u mbajtën zgjedhjet më 2 tetor 2022, transmeton Anadolu Agency (AA).

Në një seancë urgjente të Dhomës së Përfaqësuesve të vendit, qeveria u formua pasi Borjana Kristo nga Bashkimi Demokratik Kroat u zgjodh kryetarja e re e Këshillit të Ministrave të Bosnjë dhe Hercegovinës më 28 dhjetor 2022.

Numri i votave të nevojshme për miratimin e Këshillit të Ministrave ishte 22, ndërsa pro kabinetit të Kristos votuan 23 deputetë dhe kundër 19 deputetë.

Partia e Veprimit Demokratik, partia më e madhe politike boshnjake e udhëhequr nga Bakir Izetbegoviq nuk është përfshirë në qeverinë e re.

Në vitin 2018, Bosnja formoi qeverinë e saj 14 muaj pas zgjedhjeve.

Kategoritë
LajmeRajoni