Bosnjë dhe Hercegovinë: Një flamur i madh i Bashkimit Evropian është vendosur në qendër të Sarajevës

Duke shfaqur një flamur me përmasa 12×6 metra në një nga lokacionet më të frekuentuara në qendër të Sarajevës, autoritetet kantonale dhe të qytetit në mënyrë simbolike mirëpresin vendimin për marrjen e statusit të kandidatit për Bosnjë dhe Hercegovinën.

Me iniciativën e kryeministrit të kantonit të Sarajevës, Edin Forte dhe në bashkëpunim me administratën e qytetit, sot flamuri i Bashkimit Evropian është vendosur në ndërtesën pranë Flakës së Përjetshme në kryeqytetin e Bosnje-Hercegovinës.

Duke shfaqur flamurin 12×6 metra në një nga lokacionet më të frekuentuara në qendër të Sarajevës, autoritetet kantonale dhe të qytetit në mënyrë simbolike mirëpresin vendimin për marrjen e statusit të kandidatit për Bosnjë dhe Hercegovinën.

Me këtë rast, Forto konfirmoi përkushtimin e fortë dhe angazhimin e vazhdueshëm të Qeverisë së Kantonit të Sarajevës për të reformuar proceset në përputhje me praktikat moderne evropiane.

“Kantoni i Sarajevës ka qenë lider i proceseve të shumta reformuese të modeluara sipas vendeve evropiane, dhe lëvizja e shumëpritur në integrimin evropian do të jetë një erë shtesë në shpinë dhe një motiv shtesë për të punuar edhe më shumë për t’u siguruar qytetarëve një standard jetese. afër me atë të Bashkimit Evropian”, tha Forto.

Ai shprehu kënaqësinë që në qarqet e bashkësisë ndërkombëtare, kantoni i Sarajevës përmendet si shembull pozitiv i progresit, dhe se përvojat e fituara po i marrin edhe zonat e tjera në Bosnje dhe Hercegovinë, me ndihmën vetëmohuese të KS-së.

Kategoritë
LajmeRajoni