Bullgarët nga barnat deri tek produktet ushqimore të gjitha po i blejnë në Turqi

Bullgarët, të cilët filluan të blinin ushqime, veshje dhe produkte higjienike nga qyteti Edirne të Turqisë , filluan t’i merrnin ilaçet nga farmacitë në qendër të qytetit.

 

Me monedhën bullgare, lev, që i afrohej 8 lirave, dendësia bullgare filloi të përjetohej në qytetin kufitar të Edirnes

Duke e kthyer në një mundësi diferencën e kursit të këmbimit, bullgarët që dynden drejt Edirnesë në orët e para të mëngjesit vazhdojnë ditën që nisën me mëngjesin me pazar.

Bullgarët, të cilët shkojnë në një xhiro pazari në rrugët e Edrenesë, blejnë nga gjilpëra dhe fija te ushqimi, nga veshmbathja te produktet e pastrimit.Përveç të gjitha pazareve, në farmacitë e Edrenesë nuk ka vend për të bërë një hap për shkak të bullgarëve. Bullgarët, të cilët i marrin ilaçet nga farmacitë e qytetit, presin me një recetë në dorë.Aspirina është një nga barnat më të përdorura nga qytetarët bullgarë.
u
Edhe pse deklarohet se mund të jetë vdekjeprurës nëse përdoret pa vetëdije, qytetarët bullgarë po marrin kuti me aspirinë, me pretendimin se parandalon epideminë e koronavirusit.
Tekniku i Farmacisë Edirneli Sevil Özçelik tha se dendësia e qytetarëve bullgarë vazhdon të rritet. Özçelik tha se qytetarët bullgarë marrin ilaçe kundër gripit dhe dhimbjeve, veçanërisht aspirinë. Operatori i farmacisë nga Edrene, Ahmet Doktoroğlu, tha se qytetarët bullgarë janë seriozisht të interesuar për suplementet ushqimore.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme