“Burrat i kapin nga qafa dhe i ngarkojnë në autobusë”, Moska po rekruton njerëz nga grupet më të cenueshme

Autoritetet ruse po mobilizojnë burra nga grupet më të cenueshme të vendit për të luftuar në Ukrainë, sipas një raporti.

Zyrtarët në Moskë kanë marrë burra nga qendrat e bamirësisë për të pastrehët dhe nevojtarët, si dhe nga bujtina ku jetojnë emigrantët e punës, ka cituar Moscow Times një raport nga uebfaqja e pavarur e lajmeve Mediazona.

Dhjetra burra të pastrehë janë nxjerrë nga rrugët dhe janë sjellë në zyrat e regjistrimit ushtarak në javët që kur Presidenti Vladimir Putin shpalli një mobilizim të pjesshëm, sipas një grupi që shpërndan ushqim për komunitetin e të pastrehëve të kryeqytetit, shkruan The Guardian.

“Policia vjen këtu pa pyetur njeri. Ata shohin një radhë njerëzish që presin ushqim dhe më pas i kapin për qafe, kundër dëshirës së tyre. Burrat më pas ngarkohen në autobusë dhe transportohen në zyrat e regjistrimit ushtarak”, tha një burim për Mediazona.

Kategoritë
BotaLajme