Çavusoglu zhvillon një bisedë telefonike me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg

Në deklaratën e Ministrisë, thuhet se ministri Çavusoglu ka pasur një bisedë telefonike me Stoltenberg, por nuk është dhënë asnjë informacion për përmbajtjen e bisedës.

Ministri i Punëve të Jashtme, Mevlut Çavusoglu ka zhvilluar një bisedë telefonike me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg.

Në deklaratën e Ministrisë, thuhet se ministri Çavusoglu ka pasur një bisedë telefonike me Stoltenberg, por nuk është dhënë asnjë informacion për përmbajtjen e bisedës.

Presidenti Recep Tayyip Erdogan kishte bërë një deklaratë për shtypin në Stamboll të premten në lidhje me procesin e anëtarësimit të Suedisë dhe Finlandës në NATO.

“Aktualisht po ndjekim zhvillimet në lidhje me Suedinë dhe Finlandën, por nuk jemi në një qëndrim pozitiv. Sepse me Greqinë kanë bërë një gabim më parë për NATO-n, ju e dini administratat e mëparshme dhe qëndrimin e Greqisë ndaj Turqisë me NATO-n pas saj. Si Turqi, ne nuk duam të bëjmë një gabim të dytë në këtë drejtim. Për më tepër, vendet skandinave, për fat të keq, janë pothuajse si bujtina për organizatat terroriste. PKK dhe DHKPC janë të vendosura në Suedi dhe Holandë. Madje, marrin pjesë edhe në parlamentet e tyre. Në këtë pikë, nuk është e mundur që ne të kemi një pikëpamje pozitive”, tha Presidenti Erdogan.

Kategoritë
BotaLajme