Çdo i pesti amerikanë nuk flet anglisht në shtëpi: Këto janë gjuhët më të folura në SHBA

Pothuajse 68 milionë njerëz që jetojnë në SHBA, ose pothuajse çdo i pesti qytetar, flasin një gjuhë tjetër përveç anglishtes në shtëpi, ndërsa në vitin 1980 ky numër ishte 23 milionë, njoftoi Zëri i Amerikës (VOA).

Arabishtja, thonë ata, është një nga pesë gjuhët më të folura në Shtetet e Bashkuara.

“Kjo na tregon se Amerika është një vend i larmishëm. Është mirë që nuk flitet vetëm anglisht, sepse këtu ka shumë emigrantë,” tha Dina Arid, nënë e tre fëmijëve nga Kalifornia e cila flet gjithashtu arabisht në shtëpi.

Gjuha e dytë më e njohur është spanjishtja, e folur nga më shumë se 41 milionë njerëz. Gjuhët e tjera që i përkasin grupit më të përfaqësuar në SHBA janë kinezishtja, filipinase dhe vietnameze. Gjithashtu raportohet se është rritur me rreth 25 për qind edhe numri i personave që flasin vetëm anglisht në shtëpi.

Kategoritë
BotaLajme