Celine Dion: Vuaj nga një sëmundje e rrallë neurologjike që prek një në një milion njerëz

CELINE DION iu drejtua fansave të saj me një lajm të hidhur. Këngëtarja ka postuar një video në profilin e saj në Instagram ku thotë se vuan nga një sëmundje e rrallë neurologjike që prek një në një milion njerëz në botë.

Një sëmundje e rrallë neurologjike

“Përshëndetje të gjithëve. Më falni që m’u desh kaq shumë kohë që të kthehesha me ju. Më mungoni shumë të gjithë dhe mezi pres të flas me ju në skenë,” filloi ajo.

“Siç e dini, unë kam qenë gjithmonë si një libër i hapur dhe nuk kam qenë gati të them asgjë më parë, por tani jam gati, kam pasur probleme shëndetësore prej kohësh dhe e kam pasur shumë të vështirë të përballoj sfidat dhe flas për gjithçka që kam kaluar”, shtoi ajo.

Sindroma e personit të ngurtë

“Kohët e fundit jam diagnostikuar me një sëmundje të rrallë neurologjike të quajtur “Sindroma e Personit të ngurtë”, e cila prek një në një milion njerëz”, zbuloi ajo.

“Edhe pse ne ende po mësojmë për këtë sëmundje të rrallë, ne tani e dimë se çfarë i shkakton ngërçet që kisha”, shtoi ajo.

Këngëtarja zbuloi gjithashtu se anuloi tetë koncerte të planifikuara për verën e vitit 2023 dhe zhvendosi datat e koncerteve që supozohej të mbaheshin në pranverën e vitit 2023 në 2024.

Çfarë lloj sëmundje është ajo?

Është një çrregullim i rrallë neurologjik me tipare të një sëmundjeje autoimune. Karakterizohet nga ngurtësimi i luhatshëm i muskujve në trung dhe gjymtyrë dhe rritja e ndjeshmërisë ndaj stimujve si zhurma, prekja dhe stresi emocional, të cilat mund të shkaktojnë spazma muskulore.

Sipas të dhënave të disponueshme në Kroaci, dy raporte të rasteve të kësaj sindrome janë publikuar në Republikën e Kroacisë që nga viti 2005. Edhe pse e rrallë, kjo sindromë ka një rëndësi klinike.

Kategoritë
Të ndryshme