Çfarë ndodhi me copën e veshit që Tyson e kafshoi Holyfield 25 vjet më parë

Ai shënoi 25 vjetorin e një prej luftimeve më të pazakonta dhe më të paharrueshme në historinë e boksit dhe sportit në përgjithësi. Kafshimi i Mike Tyson në veshin e Evander Holyfield në revanshin e tyre shënoi një epokë boksi.

Ndërsa në luftën e parë dominoi Holyfield, ai ishte më i mirë se Tyson. Majk nuk zgjati shumë dhe në një moment e humbi plotësisht durimin dhe kafshoi veshin e kundërshtarit.

Më pas “Iron Mike” i kafshoi një copë veshi Holyfield-it, i cili u ankua me mosbesim te gjyqtari Mills Lane, i cili kontrolloi se çfarë kishte ndodhur dhe vendosi të skualifikonte Mike Tyson për habinë e publikut, i cili nuk dinte se çfarë po ndodhte.

Vetëm kur një pamje e ngadaltë e Tyson-it duke kafshuar Holyfield-in u shfaq në ekranin e arenës, fansat e kuptuan se për çfarë bëhej fjalë.

Megjithatë, pak dihet se çfarë ndodhi me copën e veshit që Tyson kafshoi Holyfield.

Sipas disa raporteve të mediave, Holyfield dhe trajneri i tij i atëhershëm i fitnesit Tim Hallmark thanë se ai humbi në ambulancën në të cilën Evander u transportua nga MGM në spital.

Tyson u pezullua dhe nuk luftoi më deri në vitin 1999. Holyfield ruajti titullin, por humbi një pjesë të veshit dhe lufta hyri në histori

Kategoritë
Sport