Conor McGregor ka rënë nga renditja e UFC

Luftëtari irlandez Conor McGregor nuk renditet më në listën e UFC-së.

McGregor nuk renditet më në top 15-shen e peshave të lehta konkurruese për herë të parë që nga lufta e tij e parë në 2014, veçanërisht jo që nga çimentimi i statusit të tij si një pikë referimi në sportin MMA.

Irlandezi nuk ka luftuar pas dy humbjeve nga Dustin Poirier, dhe tani luftëtari 34-vjeçar nuk është më në top 15. Lista kryesohet nga fenomenali Islam Makhachev, i ndjekur nga sfiduesit kryesorë Charles Oliveira, i lartpërmenduri. Poirier dhe Justin Gaethje. Vendi i fundit në top 15 i takon Tony Ferguson.

Rënia në karrierën e McGregor është e dukshme, por pyetja është nëse ka ardhur fundi. Për shkak të statusit të tij legjendar, ai ndoshta ka një shans për disa luftime të tjera, por ai është shumë larg nga një goditje për titull. Edhe nëse arrin në Mahaçevo, kampioni pretendon se ka një zgjidhje.

“Kam zhvilluar një armë për ta mposhtur atë stil. Këto janë goditje në kokë nga kapëse dhe nga dyshemeja. Ju e dini pjesën tjetër të repertorit tim, këmbën e majtë të çelikut dhe kontrollin e kyçeve,” tha më parë Makhaçev.

Megjithatë, disa ende i japin një shans Conor-it, e mes tyre është edhe komentatori Joe Rogan.

“Ai mund të vazhdojë të luftojë, por pyes veten se çfarë ndodhi me atë këmbë. Është thyer në gjysmë. Askush, do të thotë askush, në sportet e kontaktit nuk është kthyer nga një dëmtim i tillë. Unë kam të njëjtat dyshime si gjithë të tjerët. fiziku nuk është i mrekullueshëm”, tha Rogan.

McGregor nuk ka dhënë detaje për situatën me USADA-n për testet e dopingut që duhet të bëjë sërish. Shtrohet pyetja se kush mund të jetë rivali i tij, kur dhe nëse kthehet fare në tetëkëndësh.

Kategoritë
Sport