Corona virus: Dhimbja e fytit është simptoma e re kryesore e Covid-19

Dhimbja e fytit mund të jetë simptoma kryesore që tregon se keni Covid-19.

Kjo është simptoma më e zakonshme e raportuar nga 17,500 personat që rezultuan pozitivë për virusin korona javën e kaluar në Britaninë e Madhe.Pas dhimbjes së fytit, simptomat e radhës më të shpeshta të raportuara janë dhimbja e kokës, hunda e mbytur dhe kolla.
Megjithatë, temperatura ose ethet e larta, humbja e nuhatjes ose shijes që renditen si treguesit më të zakonshëm të virusit, ishin më pak të zakonshme në mesin e këtyre 17,000 njerëzve.

Shkencëtarët besojnë se kjo mund të shpjegohet me faktin se virusi ndryshoi dhe ndryshoi me kalimin e kohës.
Që nga marsi i vitit 2020 dhe fillimi i shpërthimit të pandemisë në qytetin kinez Wuhan, janë identifikuar disa lloje të virusit.

Studiuesit që kanë punuar në këtë hulumtim nga Kolegji Imperial i Londrës thonë se humbja e shqisave të nuhatjes dhe shijes ndodh rrallë në rastet e omicron.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi